בקיץ הרותח שלנו, מזגן הוא הרבה מעבר למצרך נדרש, הוא אחד ממכשירי החשמל החיוניים בחיינו. אבל בחיים כמו בחיים, יכולות להיות תקלות גם במזגן, ואחת התקלות הנפוצות היא של מזגן מטפטף. זה אמנם יכול להיראות מלחיץ, אבל כדאי שתדעו – לא תמיד מדובר בבעיה חמורה שמצריכה מכם הזמנת טכנאי. יש לא מעט סיבות לטפטוף המזגן ואת רוב הבעיות תוכלו לפתור לבד, גם אם אתם לא אנשי מקצוע מהתחום.
אז מהן התקלות הנפוצות ביותר של מזגן מטפטף מים ואיך תוכלו לטפל בהן לבד, בלי להזמין טכנאי ולהוציא הרבה כסף? הגעתם למקום הנכון כי הכנו לכם את כל התשובות.
סיבות נפוצות לכך שהמזגן מטפטף מים
הבעיה הנפוצה ביותר שבגללה מזגן מטפטף בבית היא פשוטה, אך לפעמים אנחנו שוכחים ממנה – פתיחת חלונות או דלתות בזמן שהמזגן פועל. זה נראה לכם אולי מובן מאליו, אבל המזגן לא יכול להתמודד עם לחות חיצונית שנכנסת דרך חלון פתוח, הדבר גורם לעודפי מים לטפטף מהמזגן.
הפתרון פשוט וכולל את סגירת החלונות והדלתות לפני הפעלת המזגן. בדרך זו, המזגן יוכל לפעול באופן אפקטיבי יותר וכך ימנע הטפטוף.
הבעיה השכיחה ביותר – צינור ניקוז סתום במזגן
המזגן מטפטף מים? אחת הסיבות הנפוצות ביותר היא צינור ניקוז סתום. כל מזגן מייצר בזמן העבודה שלו לחות, אלה הם למעשה המים שהופכים לאדים ומפונים דרך הצינור. אם הצינור סתום, הלחות לא יכולה להתפנות בצורה תקינה והיא נוזלת פנימה.
הפתרון לבעיה הזו פשוט יחסית – יש לנקות את צינור הניקוז. הצינור נמצא בדרך כלל בחלקה החיצוני של היחידה, ואם אתם לא מצליחים לזהות אותו, חפשו צינור לבן ודק. על ידי נשיפת אוויר דרך הצינור או שימוש במייבש שיער תוכלו לשחרר את הסתימה וכך תפסיק הנזילה.
ניקוי פילטרים של המזגן
אחת הסיבות הפחות ידועות לכך שהמזגן מטפטף היא בעיה בפילטרים של המזגן. כאשר הפילטרים סתומים, המזגן לא מצליח להוציא את הלחות בצורה תקינה, כך נוצרת קפיאה במערכת הקירור, מה שגורם למים לנזול. הפתרון לכך פשוט וכולל ניקוי פילטרים באופן שוטף – מדובר במשימה שמומלץ לבצע אחת לכמה חודשים.
ניקוי הפילטרים יכול להיעשות באופן עצמאי, על ידי פתיחת מכסה המזגן, שליפת הרשתות וסילוק הלכלוך שהצטבר. אם אחרי הניקוי המזגן עדיין מטפטף מים, ייתכן שדרוש טיפול יסודי יותר, ואז כדאי לפנות לטכנאי מוסמך.
האם חסר לכם גז?
אם אחרי שניקיתם את הפילטרים ופתרתם את בעיית צינור הניקוז המזגן עדיין מטפטף, יתכן שמדובר במחסור בגז במזגן. כאשר יש חוסר בגז, המזגן עובד בצורה לא יעילה ויוצר קפיאה במערכת, עם הזמן המים מתחילים לטפטף החוצה.
במצב כזה, הפתרון הוא להזמין טכנאי מקצועי שיבדוק אם יש דליפת גז ויתקן את הבעיה. טיפ קטן שלנו? כדאי לבדוק אם יש ירידה ביכולת הקירור של המזגן, זה סימן נוסף למחסור בגז.
האם זו בכלל בעיה בהתקנת המזגן?
אז למדנו לפתור את רוב התקלות האפשריות, אבל גם יש מצבים בהם המזגן מתחיל לטפטף אחרי התקנה חדשה. במקרה כזה, מדובר ככל הנראה בבעיה בתהליך ההתקנה, שיכולה לנבוע למשל מהתקנה לא נכונה של מערכת הניקוז.
כדאי לפנות למתקין המזגן שיבדוק את תהליך ההתקנה ויבצע את התיקונים, כדאי לדעת שלפעמים מדובר בעיוות בשיפוע של מערכת הניקוז, מה שגורם להצטברות מים במזגן. כך או כך, כדאי לפנות למתקין כדי לתקן את הבעיה, שכן זו אחריותו.
אז למדנו שאם יש לכם מזגן מטפטף יחידה חיצונית היא הדבר הראשון שאתם בודקים – כדי לשחרר סתימה בצינור. אם זה לא עובד והחלונות והדלתות סגורים, נקו את הפילטרים או בדקו האם מדובר במחסור בגז. ואם כל אלה לא עוזרים לכם – כנראה הגיע הזמן לקרוא לטכנאי.